Opettajat

Alla lista kesän 2024 barokkileirin opettajista.

Barokkiorkesteri, barokkiviulu ja barokkialttoviulu

Anthony Marini

Suomeen kotiutunut yhdysvaltalainen viulisti Anthony Marini on opiskellut Atlantin molemmin puolin. Sinä aikana kun hän opiskeli moderniviulua Jody Gatwoodin johdolla Catholic University of Americassa (Washington, DC), hän opiskeli myös barokkiviulua Risa Browderin oppilaana. Vuonna 2010 hän muutti Eurooppaan, jossa hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa ja Pariisin konservatoriossa (CNSMDP), ohjaajinaan Minna Kangas, Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch ja François Fernandez. Anthony toimii usein konserttimestarina tai solistina Suomalaisen barokkiorkesterin, Kuninkaantien muusikoiden, Espoon barokin ja Ensemble Zaïs’n produktioissa. Hän soittaa myös säännöllisesti Helsingin barokkiorkesterin ja Ensemble Nylandian riveissä. Aktiivisena kamarimuusikkona hän esiintyy mm. Rosetta Ensemble-, Avanti!-, FiBO Players- ja Ensemble Stravaganza-yhtyeiden kanssa.

Anthony nauttii kansanmusiikista ja on innokas opettelemaan uusia instrumentteja. Tähän mennessä hän on opiskellut myös viola d’amoren, viola da gamban, avainviulun sekä erilaisten kansanmusiikissa käytettävien viulujen soittoa. Anthony soittaa Jason Viseltearin rakentamalla barokkiviululla, jonka hankintaa Suomen Kulttuurirahasto on tukenut.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Barokkiviulu ja barokkialttoviulu

Kreeta-Maria Kentala

Barokkiviulisti Kreeta-Maria Kentala konsertoi eri orkesterien solistina ja johtajana sekä tekee koulutusprojekteja vanhan musiikin tyyleistä. Kamarimuusikkona hän esiintyy monenlaisissa kokoonpanoissa koti- ja ulkomailla. Kentala soittaa villejä barokin sonaatteja yhdessä cembalisti Mitzi Meyersonin ja sellisti Lauri Pulakan kanssa yhtyeessä nimeltä The Jones Band. Hän liidaa Barocco Borealea, keskipohjalaisten barokkisoittajien yhtyettä, jonka toiminta-ajatuksena on tuoda barokin orkesterimusiikkia pohjalaisen yleisön kuultaville. Sukujuuriltaan kaustislainen Kentala laatii kansanmusiikista ja barokkimusiikista konserttiohjelmia, joista suosituimmaksi on muodostunut sooloviuluohjelma Side by Side. Tämä J.S. Bachin musiikkia ja kaustislaista kansanmusiikkia yhdistelevä levy pokkasi Yleisradion vuoden levy- ja klassinen Emma –palkinnot v. 2016. Kentala on toiminut viulunsoiton ja barokkimusiikin lehtorina Länsi-Helsingin musiikkiopistossa, Sibelius-Akatemiassa ja Pietarsaaren amk Noviassa. Hänen omia opettajiaan viulunsoitossa ovat olleet mm. Mauno Järvelä, Kaija Saarikettu sekä Endre ja Jennifer Wolf, barokkiviulussa Reinhard Goebel ja Monica Hugget. Vuonna 2017 Kentalalle myönnettiin Valtion taidetoimikunnan apuraha viiden vuoden taiteelliseen työskentelyyn. Vuonna 2019 hän on Käläviä Goes Baroque –barokkimusiikkileirin ja Oulunsalo soi –festivaalin taiteellinen johtaja.

kreetamariakentala.fi

Näytä lisää Näytä vähemmän
Kuva Benjamin Nordberg

Aira Maria Lehtipuu

Aira Maria Lehtipuu on vanhaan musiikkiin erikoistunut viulisti, joka nauttii musiikin tekemisestä sekä esiintyen että opettaen. Hänet tunnetaan humaanina, intohimoisena ja yhteistyökykyisenä muusikkona. Urallaan hänelle on kertynyt kokemusta kiertueista ja levyksistä Euroopan nimekkäimpien vanhan musiikin yhtyeiden kanssa, erityisesti kahdeksan Hollannissa asutun vuoden aikana. Lehtipuun roolit muusikkona vaihtelevat joustavasti alttoviulistista konserttimestariin ja 1600-luvun ohjelmistosta moderniin cross-over folkbarokkiin. Säännöllisimmin Lehtipuu nähdään nykyisin monien kamarimusiikkiprojektien ja oman yhtyeensä, tamperelaisen Pirkanmaan Barokin lisäksi Helsingin Barokkiorkesterissa, Suomalaisessa Barokkiorkesterissa sekä vierailevana liiderinä eri yhtyeissä mm. Puolassa, Virossa ja Norjassa. Lehtipuu on Novia-ammattikorkeakoulun barokkimusiikin lehtori ja nauttii vapaa-ajallaan luonnossa liikkumisesta ja leipomisesta.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Anne Pekkala

Anne Pekkalan esiintymiset vanhan musiikin kokoonpanojen kanssa ovat vieneet häntä useimpiin Euroopan maihin, Israeliin, Taiwaniin ja Japaniin. Hänen levytyksensä Ricercar Consortin ja La Petite Banden, Ensemble Pygmalionin ja Ensemble le Caravansérail’n sekä ArteMandolinen kanssa ovat saaneet mm. Diapason d’Or-, International Classical Music Awards- ja Gramophone Editor’s Choice -palkinnot. Hän levytti äskettäin J.S. Bachin 5. Brandenburgilaisen konserton sooloviuluosuudet Harmonia Mundille cembalisti Benjamin Alardin kanssa. Hän on myös esiintynyt Kuijken Quartetin viulistina.

Anne Pekkala aloitti viulunsoiton kolmivuotiaana Imatran Suzuki-viulukoulussa. Viulunsoiton opinnot jatkuivat Helsingissä, mutta innostus vanhaan musiikkiin syttyi Johannes Vesterisen Sonus Borealis yhtyeessä Imatralla. Hän valmistui erinomaisin arvosanoin Pariisin konservatoriosta François Fernandez’n barokkiviululuokalta ja täydensi opintojaan Brysselin kuninkaallisessa konservatoriossa Sigiswald Kuijken johdolla. Anne Pekkalan taiteellista toimintaa ja opintoja ovat tukeneet Suomen kulttuurirahasto, Wihurin rahasto, Taiteen edistämiskeskus, Fondation Meyer ja Mécénat Musical Société Générale.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Barokkisello

Heidi Peltoniemi

Heidi Peltoniemi on esiintynyt Helsingin Barokkiorkesterin soolosellistinä ja gambistina vuodesta 2002 lähtien ja kiertänyt orkesterin mukana laajasti kansainvälisillä sekä kotimaisilla musiikkifestivaaleilla ja konserttisarjoissa. Tämän lisäksi hän soittaa aktiivisesti kamarimusiikkikokoonpanoissa kuten Earthly Angels. Hänen soittimiaan ovat G. Taningardin Roomassa 1700-luvulla rakentama sello ja F. Bodartin vuonna 1996 rakentama viola da gamba (Tielke 1699 -malli). Heidi järjestää kotonaan Helsingissä, Pitäjänmäen kyläkirkossa vanhan musiikin kamarimusiikkikonserttisarjaa.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Viola da gamba

Josh Cheatham

From the treble viol to the “violedegamboes of extraordinarie greatnesse”, Josh Cheatham performs the challenging seventeenth and eighteenth century repertoire shared by both melody and bass instruments. Whether in the viol consort literature, the virtuoso works for solo viola da gamba of Marais, Forqueray and Bach, or orchestral double bass playing, he has become a welcome new member of the chamber music and orchestral scene in Europe. Josh Cheatham studied viola da gamba with Wieland Kuijken and Anneke Pols, violone with Maggie Urquhart in Holland, in addition to Masterclasses with Jordi Savall in Italy and double bass studies with Edgar Meyer at Vanderbilt University. He was awarded a Masters Diploma from the Royal Conservatory in The Hague in 2003. Recent projects include concert performances in Paris, Versailles, Tours, the Bach Festival in Lausanne, La Folle Journee in Nantes, Bilbao and Lisbon with Capriccio Stravagante, Montreal Baroque with Masques and concerts in Holland with the Netherlands Bach Society. He has recorded with the Capriccio Stravagante Orchestra and Chanticleer for Teldec.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Cembalo ja continuo

Kuva Minna Annola

Marianna Henriksson

Marianna Henriksson esiintyy sekä solistina että yhtyemuusikkona. Henriksson valmistui vuonna 2010 Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi ja vuonna 2012 jatko-opinnoistaan Berliinin taideyliopistosta. Hän on konsertoinut ympäri maailmaa sekä solistina että eri yhtyeissä. Henriksson on työskennellyt useissa nykytanssituotannoissa ja tehnyt yhteistyötä erityisesti koreografi Anna Mustosen kanssa.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Luuttu, kitara ja continuo

Eero Palviainen

Nuori kitaransoitonopiskelija Eero Palviainen otti käteensä barokkiluutun ensi kertaa noin 30 vuotta sitten. Rakkaus soittimeen ja sen sointiin syntyi heti. Hän aloitti luutunsoiton opiskelun Turun konservatoriossa. Sibelius-Akatemian ensimmäisenä solistilinjan luutunsoittajana Palviainen opiskeli Leif Karlsonin johdolla. Vuonna 1987 Palviainen jatkoi opintojaan Hopkinson Smithin johdolla Baselin konservatoriossa, Schola CantorumBasiliensissä, jossa hän suoritti diplomin vuonna 1992. Sen jälkeen vanha musiikki on kuljettanut soittajaa ympäri maailmaa mitä erilaisimmissa yhtyeissä, sooloresitaaleja unohtamatta. Hän on tehnyt myös useita soolo-nauhoituksia Yleisradiolle. Hänen ohjelmistonsa ulottuu renessanssista barokkiin; soittimina renessanssiluuttu, vihuela, arkkiluuttu, teorbi, barokkikitara ja barokkiluuttu. Hän soittaa tällä hetkellä muun muassa yhtyeissä L’Arpeggiata (Ranska), Arte Suonatore Posnan (Puola), Battalia, Suomalainen barokkiorkesteri ja Helsingin barokkiorkesteri. Hän on vieraillut myös yhtyeissä Avanti!, The Harp Consort, Freiburg Barock Orchester ja Ensemble La Fenice. Eero Palviainen tunnetaan myös soitinrakentajana.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Nokkahuilu ja traverso

Hanna Haapamäki

Nokkahuilisti-traversisti Hanna Haapamäki tunnetaan aktiivisena muusikkona, joka on esiintynyt sekä solistina että kamarimuusikkona lukuisissa vanhan musiikin yhtyeissä ja orkestereissa. Hanna soittaa nokkahuilua ja traversoa Helsingin Barokkiorkesterissa, Suomalaisessa barokkiorkesterissa sekä Espoon barokissa, ja häntä on myös kuultu samaisten orkesterien sekä Barocco Borealen että Kymi Sinfoniettan solistina. Hanna on barokkiyhtye Baccanon sekä Bravade-nokkahuilukvartetin perustajajäsen. Hanna on konsertoinut lukuisilla musiikkijuhlilla niin koti- kuin ulkomailla mm. eri puolilla Eurooppaa sekä Japanissa. Solisti- ja kamarimuusikon tehtävien lisäksi hänen sydäntään lähellä ovat lastenkonsertit, ikäihmisten palvelutalo- ja laitoskonsertit sekä musiikkioppilaitoskoulutusprojektit. Hanna työskentelee Collegium ry –koulutus- ja yleisötyöryhmän jäsenenä sekä Konserttikeskus ry:n palveluksessa. Hanna onkin kiertänyt laajalti kotimaamme kouluissa, päiväkodeissa, palvelutaloissa ja musiikkiopistoissa vieden nokkahuilun ja traverson sekä barokkimusiikin ilosanomaa eteenpäin.

www.hannahaapamaki.com

Näytä lisää Näytä vähemmän

Sini Vahervuo

Nokkahuilisti ja traversisti Sini Vahervuo on kysytty solisti ja kamarimuusikko. Vahervuo konsertoi aktiivisesti erilaisissa vanhan musiikin kokoonpanoissa kuten barokkiorkesteri Ensemble Nylandiassa (joht. Matias Häkkinen), renessanssinokkahuiluyhtye Q Consortissa, Suomalaisessa barokkiorkesterissa ja Espoon Barokissa.

Vahervuo on konsertoinut Euroopassa, Kanadassa, Japanissa ja useilla festivaaleilla ympäri Suomen (mm. Aurore Renenssassimusiiikkijuhlat, BarokkiKuopio, Helsingin Juhlaviikot, Helsingin Urkukesä, Urkuyö ja Aaria, Oulun vanha musiikki, Vanhassa vara parempi) sekä mm. Korvissa soi ja Café Barock -konserttisarjoissa ja suunnitellut useita konserttikokonaisuuksia kuten Kauneimmat barokkijoulut-konseptin.

Vahervuo on kantaesittänyt kamarimusiikkiteoksia mm. säveltäjiltä Itzam Zapata, Gustav Nyström ja Kirmo Lintinen. Vuoden 2018 Vahervuo työskenteli osittaisella Koneen säätiön apurahalla feministisessä neo-burleskia ja Neitsyt Marialle sävellettyä varhaisbarokin ohjelmistoa yhdistelevässä projektissa Ave virgo, ave vos. Taiteilijaresidenssissä hän on työskennellyt Pariisin Cité des Arts’ssa (2016-2017) sekä Italiassa Piccolo Accademia di Montisissa Toscanassa (2012, 2013, 2015) yksin ja duokokoonpanolla cembalistiaviomiehensä Matias Häkkisen kanssa.

Lue lisää osoitteessa:
www.sinivahervuo.com

Näytä lisää Näytä vähemmän

Barokkifagotti ja barokkitanssi

Jani Sunnarborg

Jani Sunnarborg on erikoistunut vanhaan musiikkiin ja historiallisten fagottien soittoon Haagissa ja Pariisissa. Hän toimii sellaisissa yhtyeissä kuin Helsingin barokkiorkesteri, Les musiciens du Louvre, {Oh!} Orkiestra historyczna, Freiburgin barokkiorkesteri ja lukuisissa muissa. Jani on myös opiskellut cembalon ja urkujensoittoa, opettaa Sibelius-Akatemiassa ja esiintyy ajoittain barokkitanssijana. Barokkitanssia Jani on opiskellut paitsi Maria Hostikalla, myös kentän suurimpien opettajien, kuten Béatrice Massin’in Robert le Nuzin, Adrian Navarron, Caroline Copelandin kursseilla ja valmennuksessa.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Barokkioboe

Katharina Arfken

Katharina Arfken, born in Northern Germany, has specialized in playing historical double-reed instruments. Her main interest is the oboe of the 18th century. After working as an instrument maker she studied baroque and classical oboe as well as renaissance double-reed instruments at the Schola Cantorum Basiliensis, Switzerland, with Michel Piguet and at the Royal Conservatory of Music, The Hague, with Ku Ebbinge. The former solo oboist of the Freiburger Barockorchester now puts her focus more on soloistic projects and chamber music. She is oboist of the Ensemble of the Bachstiftung St. Gallen/Switzerland. Under the baton of Rudolf Lutz this ensemble is performing and recordingon CD and DVD all cantatas by J.S.Bach. She also went on concert tours to the US and Latinamerica with the International Bachakademie Stuttgart (Hans-Christoph Rademann). Katharina Arfken is a professor for baroque and classical oboe at the music academy Basel, Schola Cantorum Basiliensis, Switzerland, regularly gives summer courses and is responsible for the Quality Managemant in Teaching at the Schola Cantorum. She lives in Rheinfelden near Bale in Switzerland with her family.

Pariisissa asuva Moisio on ollut Ensemble Pygmalionin (Raphaël Pichon) soolo-oboisti vuodesta 2008 lähtien, ja vuodesta 2021 Marcel Ponseelen seuraaja Herreweghen Collegium Vocale Gentissä. Ajan salliessa hän esiintyy muun muassa Helsingin Barokkiorkesterin, Orchestre des Champs-Elysées’n (Herreweghe), Les Musiciens du Louvren (Minkowski), Capriccio Stravaganten (Sempé), Vox Luminisin, The English Concertin, Concerto Kölnin, Netherlands Bach Societyn ja Australian Brandenburg Orchestran kanssa. Hän on myös vuonna 2001 perustetun Tokiossa toimivan Orchestra Libera Classican (Hidemi Suzuki) perustajajäsen.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Barokkilaulu

Kajsa Dahlbäck

Sopraano, musiikin tohtori Kajsa Dahlbäck on kokenut vanhan ja nykymusiikin tulkitsija, hän on esiintynyt Suomen kansallisoopperassa ja esim. Helsingin barokkiorkesterin, Suomalaisen barokkiorkesterin, Tapiola Sinfoniettan sekä monien kaupunginorkesterien solistina. Dahlbäck on esiintynyt kansainvälisesti festivaaleilla kuten Bolzano festival (Italia), Herrenchiemsee Festspiele (Saksa), Musica Antigua (Brasilia), Ankara Bachfest (Turkki) ja Brezice festival (Slovenia). ”Hän on yksi parhaista genressään, ja hänen henkeäsalpaavan virtuoosiset levytyksensä ovat herättäneet huomiota sekä kotimaassa että kansainvälisesti”, todetaan hänen vastikään saamansa Svenska folkskolans vänner -kulttuuripalkinnon perusteluissa. 

Dahlbäck on perustanut Vaasa Baroque-festivaalin vuonna 2013 ja toimii sen taiteellisena johtajana. Yhtyeensä Earthly Angels kanssa hänet palkittiin YLE Vuoden levy 2018-tunnustuksella. Dahlbäck on menestynyt laulukilpailuissa sekä kotimaassa että ulkomailla, esimerkiksi Lappeenrannan valtakunnallisissa laulukilpailuissa 2008, Kangasniemen laulukilpailussa 2004 ja kansainvälisessä AsLiCo-kilpailussa Italiassa 2007. Hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa ja Göteborgin oopperakorkeakoulussa sekä alkuvuodesta 2021 päättänyt taiteelliset jatko-opintonsa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa valmistuen musiikin tohtoriksi. Dahlbäck opettaa myös klassista ja barokkilaulua Novia AMK:ssa Pietarsaaressa.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Jussi Lehtipuu

Valmistuttuaan Sibelius-Akatemiasta ja Amsterdamin konservatoriosta baritoni Jussi Lehtipuu on esiintynyt ympäri Eurooppaa laajalla repertuaarilla; sooloresitaaleja, oopperatuotantoja, oratorioteoksia sekä nykymusiikkia eri taidemuotoja ja -aikakausiakin yhdistellen. Vanhaa musiikkia Lehtipuu laulaa runsaasti erityisesti asuinmaassaan Alankomaissa (Nederlandse Bachvereniging, Holland Baroque, Florilegium Musicum, Dutch Baroque), mutta myös Ranskassa Les Talents Lyriques’n ja Ensemble Matheuksen solistina.

Historiallinen esitystapa ei ole jäänyt vain barokin ajan musiikin esittämiseen: Lehtipuu on konsertoinut esittäen Haydnin, Fr. X. Mozartin ja Schubertinkin teoksia fortepianistien Petra Somlain ja Keiko Shichijon kanssa. Suomessa renessanssi- ja barokkimusiikkia Lehtipuu laulaa usein Suomalaisen Barokkiorkesterin, Helsingin Barokkiorkesterin ja monen muun tilapäisten ja vakiintuneiden yhtyeiden solistina. Viime vuosina hän on kantaesittänyt teoksia Jamie Manilta (Gulbenkian Orchestra, Lissabon), Riikka Talvitieltä (RSO, Helsinki), Raphaël Cendolta (Silbersee, Amsterdam) ja Meriç Artaçilta (Dag in de Branding, Haag). Eri kokoonpanojen kanssa hän on myös yhdistänyt laulua, sellonsoittoa ja tanssia luodakseen uusia oopperailmaisun tapoja. Koronasulun aikana Lehtipuun omaa uutta tuotantoa rahoitti Koneen Säätiö.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Teppo Lampela

Kontratenori, musiikin maisteri Teppo Lampela esiintyy kontratenori- ja baritonisolistina erityisesti barokkimusiikin ja uuden musiikin tulkkina, toimii tuntiopettajana Vantaan musiikkiopistolla, johtaa helsinkiläisiä Kansalliskuoroa Helsingin Lauluveljiä sekä toimii Polyteknikkojen Kuoron ja Muntra Musikanterin äänenmuodostajana. Hän tekee töitä myös muiden kuorojen ja lauluyhtyeiden kouluttajana ja levyjen taiteellisena tuottajana. Hänen esiintymisareenoitaan ovat olleet laajalti maamme musiikkifestivaalit ja yhteistyökumppaneitaan sinfonia- ja barokkiorkesterit  sekä -yhtyeet. Teppo Lampela voitti kontratenorina Lohjan tenorikilpailun vuonna 2005.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korrepetiittorit

Tea Polso

Kokkolalaislähtöinen Tea Polso on kokenut muusikko, joka työskentelee tällä hetkellä cembalistina ja urkurina erilaisissa kokoonpanoissa. Hän on valmistunut Sibelius-Akatemiasta sekä vanhan musiikin että kirkkomusiikin koulutusohjelmista opettajinaan mm. Anssi Mattila, Elina Mustonen (cembalo) sekä Olli Porthan (urut). Opintojaan hän on täydentänyt lukuisilla mestarikursseilla (mm. Mitzi Meyerson, Marieke Spaans, Jacques van Oortmerssen). Polso on toiminut säännöllisesti continuosoittajana mm. Barocco Borealen ja Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin riveissä. Hän on esiintynyt useilla kotimaisilla festivaaleilla, myös soolokonsertein, ja toiminut sekä solisti- että säestystehtävissä mm. Vaasan ja Kokkolan oopperoiden produktioissa. Polso tekee aktiivisesti yhteistyötä myös laulajien ja erilaisten instrumentalistien kanssa; viime vuosien projekteista mainittakoon kansanmusiikkia ja barokkia yhdistävät konserttikokonaisuudet.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Laura Ollberg-Ekman

Laura Ollberg-Ekman aloitti cembalonsoiton opintonsa 10-vuotiaana Lahden Konservatoriossa. Musiikin maisteriksi hän valmistui Sibelius-Akatemiasta kesällä 2015. Laura esiintyy aktiivisesti kotimaassa ja ulkomailla eri vanhan musiikin yhtyeiden kanssa. Laura esiintyy aktiivisesti kotimaassa ja ulkomailla eri vanhan musiikin yhtyeiden kanssa ja on mm. tuoreen barokkiorkesterin Ensemble Nylandian jäsen. Kesällä 2014 hän ylsi viulisti Anthony Marinin kanssa Itävallassa järjestettävän Schmelzer-kilpailun semifinaaliin. He olivat myös yksi kolmesta finalistista Islannissa järjestettävässä Early-kilpailussa. Laura työskentelee cembalonsoitonopettajana ja säestäjänä Länsi-Helsingin Musiikkiopistossa.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Anna-Maaria Oramo

Anna-Maaria Oramo on laaja-alainen muusikko, cembalisti, pianisti ja laulaja. Hän on erikoistunut vanhaan musiikkiin, esiintyen solistina ja ensembleissä. Laulajana Anna-Maaria tekee pääasiassa suunnittelemiaan produktioita, mutta laulaa myös esimerkiksi Aition-, Amor céu- ja Gamut- yhtyeissä sekä Vokis-vokaaliyhtyeessä. Hän myös säestää lauluaan 1400-luvun mallin mukaisella keskiaikaisella cembalolla. Cembalistina Anna-Maaria on esintynyt aktiivisesti vuodesta 1998. Takana onkin jo kilometrejä solistina, ensemblejohtajana ja kamarimuusikkona, ja Anna-Maaria on konsertoinut laajalti maailmassa Hebon, Fibon, Orfeo 55 ja Ensemble Matheus’n jäsenenä. Hän on myös mukana useilla kansainvälisesti palkituilla levyillä, myös solistina (mm. Diapason d’Or 2016, 2020).

Anna-Maaria on lisäksi tehnyt yhteistyötä kymmenien eri orkesterien ja kamariyhtyeiden kanssa, ja toiminut mm. Suomen Kansallisoopperassa pianosolistina ja korrepetiittorina. Anna-Maaria on myös omistautunut pedagogi, joka nauttii korrepetiittorin työstä barokkiohelmiston parissa. Kaudella 2022 hän ohjaa ja opettaa laulajia, soittajia ja vokaaliyhtyeitä ammattikorkeakoulu Noviassa, Collegium ry:n järjestämässä Senioribarokki-pajassa, Kälviän barokkileirillä, Englannissa Dales-festivaalilla, Sastamala Gregoriana -festivaalilla ja Järvenpään kotimusiikkiviikolla. Koulutukseltaan Anna-Maaria on Musiikin tohtori (Taideyiopisto, 2017) ja liiketalouden tradeomi (Satakunnan amk, 2021). Cembalonsoittoa hän on opiskellut Taideyliopistossa ja Pariisin konservatoriossa sekä yksityisesti mm. Pierre Hantaïn johdolla. Laulajana Oramo on kouluttautunut Sibelius-Akatemiassa, yksityisesti Marjut Hannulan johdolla ja eri mestarikursseilla.

Näytä lisää Näytä vähemmän