Opettajat

Alla esittelyt kesän 2025 barokkileirin opettajista. Tiedot vahvistuvat vielä cembalistien roolien (opetus/continuo/korrepetiittori) suhteen.

Barokkiorkesteri, barokkiviulu ja barokkialttoviulu

Anthony Marini

Suomeen kotiutunut yhdysvaltalainen viulisti Anthony Marini on opiskellut Atlantin molemmin puolin. Sinä aikana kun hän opiskeli moderniviulua Jody Gatwoodin johdolla Catholic University of Americassa (Washington, DC), hän opiskeli myös barokkiviulua Risa Browderin oppilaana. Vuonna 2010 hän muutti Eurooppaan, jossa hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa ja Pariisin konservatoriossa (CNSMDP), ohjaajinaan Minna Kangas, Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch ja François Fernandez. Anthony toimii usein konserttimestarina tai solistina Suomalaisen barokkiorkesterin, Kuninkaantien muusikoiden, Espoon barokin ja Ensemble Zaïs’n produktioissa. Hän soittaa myös säännöllisesti Helsingin barokkiorkesterin ja Ensemble Nylandian riveissä. Aktiivisena kamarimuusikkona hän esiintyy mm. Rosetta Ensemble-, Avanti!-, FiBO Players- ja Ensemble Stravaganza-yhtyeiden kanssa.

Anthony nauttii kansanmusiikista ja on innokas opettelemaan uusia instrumentteja. Tähän mennessä hän on opiskellut myös viola d’amoren, viola da gamban, avainviulun sekä erilaisten kansanmusiikissa käytettävien viulujen soittoa. Anthony soittaa Jason Viseltearin rakentamalla barokkiviululla, jonka hankintaa Suomen Kulttuurirahasto on tukenut.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Barokkiviulu ja barokkialttoviulu

Kreeta-Maria Kentala

Barokkiviulisti Kreeta-Maria Kentala konsertoi eri orkesterien solistina ja johtajana sekä tekee koulutusprojekteja vanhan musiikin tyyleistä. Kamarimuusikkona hän esiintyy monenlaisissa kokoonpanoissa koti- ja ulkomailla. Kentala soittaa villejä barokin sonaatteja yhdessä cembalisti Mitzi Meyersonin ja sellisti Lauri Pulakan kanssa yhtyeessä nimeltä The Jones Band. Hän liidaa Barocco Borealea, keskipohjalaisten barokkisoittajien yhtyettä, jonka toiminta-ajatuksena on tuoda barokin orkesterimusiikkia pohjalaisen yleisön kuultaville. Sukujuuriltaan kaustislainen Kentala laatii kansanmusiikista ja barokkimusiikista konserttiohjelmia, joista suosituimmaksi on muodostunut sooloviuluohjelma Side by Side. Tämä J.S. Bachin musiikkia ja kaustislaista kansanmusiikkia yhdistelevä levy pokkasi Yleisradion vuoden levy- ja klassinen Emma –palkinnot v. 2016. Kentala on toiminut viulunsoiton ja barokkimusiikin lehtorina Länsi-Helsingin musiikkiopistossa, Sibelius-Akatemiassa ja Pietarsaaren amk Noviassa. Hänen omia opettajiaan viulunsoitossa ovat olleet mm. Mauno Järvelä, Kaija Saarikettu sekä Endre ja Jennifer Wolf, barokkiviulussa Reinhard Goebel ja Monica Hugget. Vuonna 2017 Kentalalle myönnettiin Valtion taidetoimikunnan apuraha viiden vuoden taiteelliseen työskentelyyn. Vuonna 2019 hän on Käläviä Goes Baroque –barokkimusiikkileirin ja Oulunsalo soi –festivaalin taiteellinen johtaja.

kreetamariakentala.fi

Näytä lisää Näytä vähemmän
Kuva Benjamin Nordberg

Aira Maria Lehtipuu

Aira Maria Lehtipuu on vanhaan musiikkiin erikoistunut viulisti, joka nauttii musiikin tekemisestä sekä esiintyen että opettaen. Hänet tunnetaan humaanina, intohimoisena ja yhteistyökykyisenä muusikkona. Urallaan hänelle on kertynyt kokemusta kiertueista ja levyksistä Euroopan nimekkäimpien vanhan musiikin yhtyeiden kanssa, erityisesti kahdeksan Hollannissa asutun vuoden aikana. Lehtipuun roolit muusikkona vaihtelevat joustavasti alttoviulistista konserttimestariin ja 1600-luvun ohjelmistosta moderniin cross-over folkbarokkiin. Säännöllisimmin Lehtipuu nähdään nykyisin monien kamarimusiikkiprojektien ja oman yhtyeensä, tamperelaisen Pirkanmaan Barokin lisäksi Helsingin Barokkiorkesterissa, Suomalaisessa Barokkiorkesterissa sekä vierailevana liiderinä eri yhtyeissä mm. Puolassa, Virossa ja Norjassa. Lehtipuu on Novia-ammattikorkeakoulun barokkimusiikin lehtori ja nauttii vapaa-ajallaan luonnossa liikkumisesta ja leipomisesta.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Anne Pekkala

Anne Pekkalan esiintymiset vanhan musiikin kokoonpanojen kanssa ovat vieneet häntä useimpiin Euroopan maihin, Israeliin, Taiwaniin ja Japaniin. Hänen levytyksensä Ricercar Consortin ja La Petite Banden, Ensemble Pygmalionin ja Ensemble le Caravansérail’n sekä ArteMandolinen kanssa ovat saaneet mm. Diapason d’Or-, International Classical Music Awards- ja Gramophone Editor’s Choice -palkinnot. Hän levytti äskettäin J.S. Bachin 5. Brandenburgilaisen konserton sooloviuluosuudet Harmonia Mundille cembalisti Benjamin Alardin kanssa. Hän on myös esiintynyt Kuijken Quartetin viulistina.

Anne Pekkala aloitti viulunsoiton kolmivuotiaana Imatran Suzuki-viulukoulussa. Viulunsoiton opinnot jatkuivat Helsingissä, mutta innostus vanhaan musiikkiin syttyi Johannes Vesterisen Sonus Borealis yhtyeessä Imatralla. Hän valmistui erinomaisin arvosanoin Pariisin konservatoriosta François Fernandez’n barokkiviululuokalta ja täydensi opintojaan Brysselin kuninkaallisessa konservatoriossa Sigiswald Kuijken johdolla. Anne Pekkalan taiteellista toimintaa ja opintoja ovat tukeneet Suomen kulttuurirahasto, Wihurin rahasto, Taiteen edistämiskeskus, Fondation Meyer ja Mécénat Musical Société Générale.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Barokkisello

Heidi Peltoniemi

Heidi Peltoniemi on esiintynyt Helsingin Barokkiorkesterin soolosellistinä ja gambistina vuodesta 2002 lähtien ja kiertänyt orkesterin mukana laajasti kansainvälisillä sekä kotimaisilla musiikkifestivaaleilla ja konserttisarjoissa. Tämän lisäksi hän soittaa aktiivisesti kamarimusiikkikokoonpanoissa kuten Earthly Angels. Hänen soittimiaan ovat G. Taningardin Roomassa 1700-luvulla rakentama sello ja F. Bodartin vuonna 1996 rakentama viola da gamba (Tielke 1699 -malli). Heidi järjestää kotonaan Helsingissä, Pitäjänmäen kyläkirkossa vanhan musiikin kamarimusiikkikonserttisarjaa.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Viola da gamba

Josh Cheatham

Josh Cheatham soittaa haastavaa 1600- ja 1700-luvun ohjelmistoa, joka on jaettu sekä melodia- että bassosoittimille. Olipa kyse sitten viulukonsortiokirjallisuudesta, Marais’n, Forquerayn ja Bachin virtuoosimaisista teoksista sooloviululle (viola da gamba) tai orkestraalisesta kontrabassonsoitosta, hänestä on tullut tervetullut uusi jäsen Euroopan kamarimusiikki- ja orkesterikentälle. Josh Cheatham on opiskellut viola da gambaa Wieland Kuijkenin ja Anneke Polsin johdolla sekä violonea Maggie Urquhartin johdolla Hollannissa. Lisäksi hän on opiskellut mestarikursseilla Jordi Savallin johdolla Italiassa ja kontrabassoa Edgar Meyerin johdolla Vanderbiltin yliopistossa. Josh suoritti maisterintutkinnon Haagin kuninkaallisessa konservatoriossa vuonna 2003. Viimeaikaisiin projekteihin ovat kuuluneet mm. konserttiesiintymiset Pariisissa, Versaillesissa, Toursissa, Bach-festivaaleilla Lausannessa, La Folle Journee -tapahtumassa Nantesissa, Bilbaossa ja Lissabonissa Capriccio Stravaganten kanssa, Montreal Baroque Masquesin kanssa sekä konsertit Hollannissa Alankomaiden Bach-yhdistyksen kanssa.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Kontrabasso ja violone

Kuva Marco Borggreve

Anna Rinta-Rahko

Olen Anna Rinta-Rahko ja kotoisin Pohjanmaalta. Päätyökseni soitan kontrabassoa Sinfonia Lahdessa. Lisäksi opetan kontrabassonsoittoa Lahden konservatoriossa ja esiinnyn barokkibasistina Helsingin Barokkiorkesterin ja Suomalaisen barokkiorkesterin riveissä. Olen valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta 2005. Vanhan musiikin soittaminen on kuulunut elämääni lapsesta lähtien jolloin esiinnyin Waasan Wanhan Musiikin Yhtyeessä puhallinsoittajana. Opiskeluaikana Sibelius-Akatemiassa tutustuin suolikielillä soittamiseen ja vähitellen pääsin mukaan Helsingin Barokkiorkesterin toimintaan. Myöhemmin rakkaus vanhaan musiikkiin sai minut hakeutumaan Novia-ammattikorkeakouluun barokkimuusikon opintoihin. Opettajani Maria Vahervuon opastuksella sain barokkibasson lisäksi elämääni myös g-violonen,gambaperheen suurimman bassosoittimen.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Cembalo

Anna-Maaria Oramo

Anna-Maaria Oramo on kansainvälisesti esiintyvä cembalisti ja laulaja, monipuolinen vanhan musiikin freelancer-taiteilija. Cembalistina Anna-Maaria on konsertoinut vuodesta 2003 ympäri maailmaa sekä solistina että Helsingin Barokkiorkesterin, Suomalaisen Barokkioreksterin, Orfeo 55 ja Ensemble Matheus’n jäsenenä. Hän osallistunut useisiin kansainvälisesti palkittuihin levytyksiin, myös solistiosuuksin (mm. Diapason d’Or 2020), ja mainittakoon myös Antonio Solerin cembalosonaattien levytys Alba-recordsille (2011). Anna-Maaria on lisäksi tehnyt cembalistina yhteistyötä kymmenien eri orkesterien ja kamariyhtyeiden kanssa kotimaassa ja ulkomailla. Hän soittaa myös keskiaikaista cembaloa ja on osallistunut mm Amor Céu -keskiaikayhtyeen kanssa useille kiertueille Euroopassa ja kotimaassa. Musiikinjohtajana Anna-Maaria on viime vuosina ottanut ripeitä askelia mm. Joensuun kaupunginorkesterin, Suomalaisen Barokkiorkesterin ja Espoon Barokin liiderinä.

Anna-Maaria myös toimii omistautuneena pedagogina. Hän on opettanut cembalonsoittoa ja continuoa mm. Yrkehögskolan Noviassa, toiminut lähes 10 vuoden ajan cembalokorrepetiittorina Sibelius-Akatemiassa sekä useilla mestarikursseilla vuosien varrella. Lisäksi Oramo opettaa laulua, johtaa kuoroa ja ohjaa barokkiyhtyeitä Seniorien Barokkipajassa. Koska mikään ei riitä tyydyttämään Anna-Maarian janoa tutkia ja esittää vanhaa musiikkia, hän panostaa myös laulupegdagogin ja musiikinjohdon opintoihin syventääkseen edelleen näkemystään. Oramolle on myönnetty useita pitkäaikaisia taiteilija-apurahoja musiikkiunelmia siivittämään. Koulutukseltaan Anna-Maaria on musiikin tohtori, erikoisalueenaan ranskalainen cembalomusiikki ja sen vokaalimusiikin vaikutteet.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Continuo

Mitra Virtaperko

Mitra Virtaperko on tamperelais-helsinkiläinen cembalisti, zenopettaja ja tietokirjailija. Hän opettaa Itä-Helsingin musiikkiopistossa mm. cembaloa, continuo-soittoa ja kenraalibassoa ja zeniä Tampere Zen Centerissä ja Helsingissä.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Nokkahuilu ja traverso

Hanna Haapamäki

Nokkahuilisti-traversisti Hanna Haapamäki tunnetaan aktiivisena muusikkona, joka on esiintynyt sekä solistina että kamarimuusikkona lukuisissa vanhan musiikin yhtyeissä ja orkestereissa. Hanna soittaa nokkahuilua ja traversoa Helsingin Barokkiorkesterissa, Suomalaisessa barokkiorkesterissa sekä Espoon barokissa, ja häntä on myös kuultu samaisten orkesterien sekä Barocco Borealen että Kymi Sinfoniettan solistina. Hanna on barokkiyhtye Baccanon sekä Bravade-nokkahuilukvartetin perustajajäsen. Hanna on konsertoinut lukuisilla musiikkijuhlilla niin koti- kuin ulkomailla mm. eri puolilla Eurooppaa sekä Japanissa. Solisti- ja kamarimuusikon tehtävien lisäksi hänen sydäntään lähellä ovat lastenkonsertit, ikäihmisten palvelutalo- ja laitoskonsertit sekä musiikkioppilaitoskoulutusprojektit. Hanna työskentelee Collegium ry –koulutus- ja yleisötyöryhmän jäsenenä sekä Konserttikeskus ry:n palveluksessa. Hanna onkin kiertänyt laajalti kotimaamme kouluissa, päiväkodeissa, palvelutaloissa ja musiikkiopistoissa vieden nokkahuilun ja traverson sekä barokkimusiikin ilosanomaa eteenpäin.

www.hannahaapamaki.com

Näytä lisää Näytä vähemmän
Kuva Ville Paul Paasimaa

Pauliina Fred

Pauliina Fred on erikoistunut historiallisiin huiluihin ja niiden soittotapoihin. Hänen osaamisalueensa ylettyy renessanssinokkahuiluista aina romantiikan ajan poikkihuiluun saakka. Pauliina soittaa vakituisesti Helsingin Barokkiorkesterissa, Suomalaisessa barokkiorkesterissa sekä norjalaisissa Nivalis Barokkensemblessä ja Barokkanerne-Norsk Barokkorkesterissa. Hän on myös Bravade-nokkahuilukvartetin ja Bellman Ensemblen jäsen. Vuosina 2018–21 hän toimi Suomalaisen barokkiorkesterin taiteellisena suunnittelijana.

Fred on konsertoinut solistina lukuisilla Euroopan ja Aasian festivaaleilla ja konserttisarjoissa (mm. Musica Antiqua Bruges, Mozartfest Würzburg, Tongyeong International Music Festival, Kölner Philharmonie) sekä kamari- ja orkesterimuusikkona Suomessa ja useimmissa Euroopan maissa sekä Japanissa, Etelä-Koreassa, Argentiinassa, Perussa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Pauliina Fredin soittoa voi kuulla Naxos-, Aeolus-, Pilfink-, BIS-, Fuga- ja FiboRecords- levymerkkien julkaisuissa. 

Pauliina lanseerasi Café Barock -konserttisarjan Helsinkiin v. 2010 ja toimi sarjan taiteellisena johtajana vuosina 2010–12. Hän on ideoinut, toteuttanut sekä esittänyt yli 400 lastenkonserttia ympäri Suomea ja Norjaa. Syksystä 2015 lähtien hän on ohjannut varttuneemmalle väestölle suunnattua Seniorien barokkipajaa. Fred toimii tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa. Pauliina Fred valmistui musiikin maisteriksi sekä Sibelius-Akatemiasta että Utrechtin Konservatoriosta, Hollannista v. 2001. 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Barokkifagotti ja barokkitanssi

Jani Sunnarborg

Jani Sunnarborg on erikoistunut vanhaan musiikkiin ja historiallisten fagottien soittoon Haagissa ja Pariisissa. Hän toimii sellaisissa yhtyeissä kuin Helsingin barokkiorkesteri, Les musiciens du Louvre, {Oh!} Orkiestra historyczna, Freiburgin barokkiorkesteri ja lukuisissa muissa. Jani on myös opiskellut cembalon ja urkujensoittoa, opettaa Sibelius-Akatemiassa ja esiintyy ajoittain barokkitanssijana. Barokkitanssia Jani on opiskellut paitsi Maria Hostikalla, myös kentän suurimpien opettajien, kuten Béatrice Massin’in Robert le Nuzin, Adrian Navarron, Caroline Copelandin kursseilla ja valmennuksessa.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Barokkioboe

Jasu Moisio

Jasu Moisio kiinnostui vanhasta musiikista ja oboesta laulaessaan J.S. Bachin teoksia Cantores Minoresissa 1980-luvulla. Opiskeltuaan Helsingissä modernia ja historiallisia oboeita hän muutti Keski-Eurooppaan vuonna 1996 opiskelemaan Haagin konservatoriossa Ku Ebbingellä ja myöhemmin Marcel Ponseelella Pariisin konservatoriossa. Hän vietti myös kuukauden Montréalissa barokkioboen uranuurtajan Bruce Haynesin kanssa. Pariisissa asuva Moisio on ollut Ensemble Pygmalionin (Raphaël Pichon) soolo-oboisti vuodesta 2008 lähtien, ja vuodesta 2021 Marcel Ponseelen seuraaja Herreweghen Collegium Vocale Gentissä.

Ajan salliessa hän esiintyy muun muassa Helsingin Barokkiorkesterin, Orchestre des Champs-Elysées’n (Herreweghe), Les Musiciens du Louvren (Minkowski), Capriccio Stravaganten (Sempé), Vox Luminisin, The English Concertin, Concerto Kölnin, Netherlands Bach Societyn ja Australian Brandenburg Orchestran kanssa. Hän on myös vuonna 2001 perustetun Tokiossa toimivan Orchestra Libera Classican (Hidemi Suzuki) perustajajäsen.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Barokkilaulu

Kajsa Dahlbäck

Sopraano, musiikin tohtori Kajsa Dahlbäck on kokenut vanhan ja nykymusiikin tulkitsija, hän on esiintynyt Suomen kansallisoopperassa ja esim. Helsingin barokkiorkesterin, Suomalaisen barokkiorkesterin, Tapiola Sinfoniettan sekä monien kaupunginorkesterien solistina. Dahlbäck on esiintynyt kansainvälisesti festivaaleilla kuten Bolzano festival (Italia), Herrenchiemsee Festspiele (Saksa), Musica Antigua (Brasilia), Ankara Bachfest (Turkki) ja Brezice festival (Slovenia). ”Hän on yksi parhaista genressään, ja hänen henkeäsalpaavan virtuoosiset levytyksensä ovat herättäneet huomiota sekä kotimaassa että kansainvälisesti”, todetaan hänen vastikään saamansa Svenska folkskolans vänner -kulttuuripalkinnon perusteluissa. 

Dahlbäck on perustanut Vaasa Baroque-festivaalin vuonna 2013 ja toimii sen taiteellisena johtajana. Yhtyeensä Earthly Angels kanssa hänet palkittiin YLE Vuoden levy 2018-tunnustuksella. Dahlbäck on menestynyt laulukilpailuissa sekä kotimaassa että ulkomailla, esimerkiksi Lappeenrannan valtakunnallisissa laulukilpailuissa 2008, Kangasniemen laulukilpailussa 2004 ja kansainvälisessä AsLiCo-kilpailussa Italiassa 2007. Hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa ja Göteborgin oopperakorkeakoulussa sekä alkuvuodesta 2021 päättänyt taiteelliset jatko-opintonsa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa valmistuen musiikin tohtoriksi. Dahlbäck opettaa myös klassista ja barokkilaulua Novia AMK:ssa Pietarsaaressa.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Jussi Lehtipuu

Valmistuttuaan Sibelius-Akatemiasta ja Amsterdamin konservatoriosta baritoni Jussi Lehtipuu on esiintynyt ympäri Eurooppaa laajalla repertuaarilla; sooloresitaaleja, oopperatuotantoja, oratorioteoksia sekä nykymusiikkia eri taidemuotoja ja -aikakausiakin yhdistellen. Vanhaa musiikkia Lehtipuu laulaa runsaasti erityisesti asuinmaassaan Alankomaissa (Nederlandse Bachvereniging, Holland Baroque, Florilegium Musicum, Dutch Baroque), mutta myös Ranskassa Les Talents Lyriques’n ja Ensemble Matheuksen solistina.

Historiallinen esitystapa ei ole jäänyt vain barokin ajan musiikin esittämiseen: Lehtipuu on konsertoinut esittäen Haydnin, Fr. X. Mozartin ja Schubertinkin teoksia fortepianistien Petra Somlain ja Keiko Shichijon kanssa. Suomessa renessanssi- ja barokkimusiikkia Lehtipuu laulaa usein Suomalaisen Barokkiorkesterin, Helsingin Barokkiorkesterin ja monen muun tilapäisten ja vakiintuneiden yhtyeiden solistina. Viime vuosina hän on kantaesittänyt teoksia Jamie Manilta (Gulbenkian Orchestra, Lissabon), Riikka Talvitieltä (RSO, Helsinki), Raphaël Cendolta (Silbersee, Amsterdam) ja Meriç Artaçilta (Dag in de Branding, Haag). Eri kokoonpanojen kanssa hän on myös yhdistänyt laulua, sellonsoittoa ja tanssia luodakseen uusia oopperailmaisun tapoja. Koronasulun aikana Lehtipuun omaa uutta tuotantoa rahoitti Koneen Säätiö.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Teppo Lampela

Kontratenori, musiikin maisteri Teppo Lampela esiintyy kontratenori- ja baritonisolistina erityisesti barokkimusiikin ja uuden musiikin parissa.  Tepon äänelle on kirjoitettu ja hän on kantaesittänyt musiikkia mm monologioopperan muodossa. Teppo tekee töitä myös kuorojen ja lauluyhtyeiden johtajana, kouluttajana ja levyjen taiteellisena tuottajana. Hänen esiintymisareenoitaan ovat olleet laajalti maamme musiikkifestivaalit ja yhteistyökumppaneitaan sinfonia- ja barokkiorkesterit  sekä -yhtyeet.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korrepetiittorit

Laura Ollberg-Ekman

Laura Ollberg-Ekman (s.1985) aloitti cembalonsoiton opintonsa 10-vuotiaana Lahden Konservatoriossa. Musiikin maisteriksi cembalo pääaineenaan hän valmistui Sibelius-Akatemiasta kesällä 2015. Laura soittaa säännöllisesti mm.Ensemble Nylandiassa ja Suomalaisessa Barokkiorkesterissa sekä on vieraillut useissa kaupunginorkestereissa cembalistina ja urkurina. Orkesterityön ohella Laura esiintyy kamarimuusikkona erilaisissa pienyhtyeissä. Muusikon työn ohella Laura on monipuolinen pedagogi. Hän edistää vanhan musiikin pedagogiikkaa Collegium ry:n hallituksessa ja toimii myös yhdistyksen järjestämän Seniorien barokkipajan tuottajana ja ohjaajana sekä opettaa cembalonsoittoa ja kamarimusiikkia Länsi-Helsingin musiikkiopistossa. Lisäksi Laura työskentelee Café Barock-konserttisarjojen tuottajana.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Tea Polso

Kokkolalaislähtöinen Tea Polso on kokenut muusikko, joka työskentelee tällä hetkellä cembalistina ja urkurina erilaisissa kokoonpanoissa. Hän on valmistunut Sibelius-Akatemiasta sekä vanhan musiikin että kirkkomusiikin koulutusohjelmista opettajinaan mm. Anssi Mattila, Elina Mustonen (cembalo) sekä Olli Porthan (urut). Opintojaan hän on täydentänyt lukuisilla mestarikursseilla (mm. Mitzi Meyerson, Marieke Spaans, Jacques van Oortmerssen). Polso on toiminut säännöllisesti continuosoittajana mm. Barocco Borealen ja Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin riveissä. Hän on esiintynyt useilla kotimaisilla festivaaleilla, myös soolokonsertein, ja toiminut sekä solisti- että säestystehtävissä mm. Vaasan ja Kokkolan oopperoiden produktioissa. Polso tekee aktiivisesti yhteistyötä myös laulajien ja erilaisten instrumentalistien kanssa; viime vuosien projekteista mainittakoon kansanmusiikkia ja barokkia yhdistävät konserttikokonaisuudet.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Jasper Koekoek

Alankomaalais-suomalainen cembalisti Jasper Koekoek esiintyy monipuolisesti continuosoittajana niin kamariyhtyeissä, orkestereissa kuin oopperoissakin ja on soolocembalistina profiloitunut varsinkin alankomaalaisen ja pohjoismaisen barokkimusiikin esittäjänä. Hän toimii Amore Barocco -barokkiorkesterin johtajana ja on toiminut säestäjänä Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Hän on valmistunut maisteriksi samasta laitoksesta. Hänen taiteellista toimintaansa ovat avokätisesti rahoittaneet muun muassa Taiteen edistämiskeskus ja Suomen Kulttuurirahasto. Hän toimii cembalo- ja pianopedagogina sekä säestäjänä Nurmijärven musiikkiopistossa. Häntä ovat kouluttaneet mm. cembalistit Corina Marti, Christophe Rousset, Francesco Corti, Assi Karttunen, Annamari Pölhö, Elina Mustonen ja Matias Häkkinen.

Näytä lisää Näytä vähemmän